Waarom het niet-ejaculeren heilzaam kan zijn

Door de geschiedenis heen hebben mannen altijd gezocht naar nieuwe manieren om hun algehele gezondheid en potentie/potentieel te verbeteren. Een techniek die al sinds de oudheid wordt gebruikt is het zich opzettelijk onthouden van ejaculatie. Het vasthouden van sperma/potentiële levensenergie dat in veel culturen is gedocumenteerd, wordt in verband gebracht met zowel fysiek als mentaal welzijn. Een bekend voorbeeld is tantrische seks, die mannen aanmoedigt om zich te onthouden van ejaculatie om op een diep intiem niveau contact te maken met hun partner en een dieper gevoel van verbinding en genot te ervaren. Veel moderne beoefenaars ervaren dat het zich onthouden van ejaculatie tot een aantal gezondheidsvoordelen leidt.

Enkele van deze ervaren gezondheidsvoordelen zijn:

 • Minder stress
 • Verbeterde motivatie
 • Meer zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde
 • Een hoger niveau van zelfbeheersing
 • Betere concentratie
 • Meer energie
 • Meer geluk
 • Meer creativiteit
 • Betere relaties
 • Verhoogd uithoudingsvermogen
 • De mogelijkheid om algehele lichaamsorgasmes te ervaren

Men ervaart ook dat het vasthouden van sperma de vruchtbaarheid kan stimuleren doordat het de spermakwaliteit verbetert en de testosteronniveaus kan verhogen, wat ook een toename van energie en een beter humeur verklaart. De kracht van het niet-ejaculeren is het vasthouden van de levensenergie (seksuele energie) en het niet doelgericht werken naar een zogenaamd orgasme, wat vaak heel kortstondig is en ook heel verslavend kan zijn. Vooral voor mannen zijn er gezonde en ongezonde grenzen. En de gevolgen van het constant uitputten van je levensenergie (seksuele energie) door middel van ejaculatie zijn groter dan je zou verwachten.

Als je regelmatig meer ejaculeert dan waar je lichaam eigenlijk om vraagt, en in staat is om het bij te houden, is dat niet alleen onnodig, maar heeft het ook enkele ernstige gevolgen. Het berooft je van je potentiële levensenergie, verspilt je creatieve energie en beperkt uiteindelijk je potentieel in het leven.

Voor de meeste mannen met gemiddelde geslachtsdrift is overmatig ejaculeren het equivalent van dagelijks wiet roken. Ja, het ontspant je … maar te veel. En er is meestal een reden waarom we chronisch ejaculeren, behalve dat het een verslavende gewoonte is. Te vaak ejaculeren kan een teken zijn dat je bang bent om je ware potentieel te leven.

Waarom een zogenaamd “happy ending” niet altijd echt “happy” is

Wat gebeurt er nu werkelijk in de hersenen gedurende en na een ejaculatie? Als je iets opwindends ziet geven je hersenen een kleine dosis dopamine af, één van de neurohormonen die werken als een beloningsmechanisme. Dopamine is een ingebouwde motiverende tool. Het loslaten is de manier waarop je lichaam je stimuleert om te blijven bewegen in de richting van iets dat je ziet of doet (zoals eten, seks hebben, iets bereiken, positieve sociale bevestiging krijgen, enz.) door je bij elke stap een goed gevoel te geven.

Als je een orgasme (een zogenaamd “happy end”) hebt, krijg je een nog grotere hoeveelheid van dat feelgood-hormoon, maar het komt tegelijkertijd met een grotere cocktail van andere hormonen, zoals noradrenaline, serotonine, stikstofmonoxide, oxytocine, vasopressine en prolactine (waarvan de drie laatste sterk verband houden met slaap en slaperigheid kunnen bevorderen). De meeste van deze neurochemicaliën zijn verantwoordelijk voor gevoelens van geluk, verbondenheid, kalmering en vermindering van gevoelens van stress en pijn. Met dergelijke effecten kun je een heel duidelijke reden zien waarom ejaculatie zo verslavend kan zijn en niet alleen een leuke afleiding is om de dag te onderbreken. Als je enige mate van onbewuste angsten hebt of emotionele pijn ervaart, is jezelf tot ejaculatie brengen een gemakkelijk toegankelijk opiaat dat je helpt te dissociëren van wat je werkelijk voelt.

Wordt vervolgd.

Deel dit blogbericht:
Lotus achtergrond

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur telefonisch bereikbaar via 06-43676693.