Waarom het niet-ejaculeren heilzaam kan zijn (slot)

Wat kan zijn
Je seksuele energie is creatief. Je kunt deze brandstofbron verspillen, of je leven er een boost van geven en je hogere potentieel ontsluiten.

Als je de bewuste keuze maakt om het aantal ejaculaties dat je hebt terug te draaien, of nieuwe masturbatietechnieken onder de knie te krijgen, zul je een aantal krachtige verschuivingen in je leven gaan ervaren. Je voelt meer aanwezigheid en energie. Vanwege de positieve gedragsveranderingen en de hernieuwde gevoeligheid voor het leven, zul je betere relaties hebben, zowel met jezelf als met anderen, en daar meer voldoening uit halen. Je zult meer geneigd zijn om het niet-ejaculeren te beoefenen en daar ook de resultaten van waarnemen. Hierdoor heb je meer toegang tot meer focus en productiviteit, en je bent ook gemotiveerd om het werk te doen en meer creatieve oplossingen te vinden in alle gebieden van het leven.

Een van de belangrijkste genetische drijfveren bij mannen is om te paren en hun zaad te verspreiden. Er is ook beweerd door sommige evolutionaire wetenschappers dat dezelfde drive onze productiviteit en succes voedt, omdat het terugkomt in paringsmogelijkheden. Dat is dezelfde energie.

Ongeacht of dat waar is of niet, als je te vaak ejaculeert, bedrieg je je lichaam door het te laten denken dat de basistaak is gedaan. De drive om te paren en te creëren is verdoofd en afgestompt.

Stel je het verschil in energie voor tussen een hongerige jager met een speer in de hand en een chimpansee met een buik vol bananen die in een hangmat ligt. De een is gedwongen om er achteraan te gaan, de ander niet.

Het verschil is hetzelfde bij een man die gedisciplineerd is met zijn ejaculaties en seksuele energie, en iemand die dat niet is. Dus na het lezen wil je misschien experimenteren met wat tools en kijken hoe je je energie en drive kunt verbeteren. Over het algemeen is er voor de gezondheid van de prostaat een algemene aanbeveling om je leidingen schoon te maken en eenmaal per week te ejaculeren, maar dit hangt ook af van je leeftijd.

Er is een gezegde uit het taoïsme dat luidt:

“Een man van twintig kan eens in de vier dagen ejaculeren.
Een man van dertig kan eens in de acht dagen ejaculeren.
Een man van veertig kan eens in de tien dagen ejaculeren.
Een man van vijftig kan eens in de twintig dagen ejaculeren.
Een man van zestig zou niet langer moeten ejaculeren.”

En hoewel er geen vaste regel is over hoe vaak iemand moet ejaculeren, is het een goede algemene richtlijn om te volgen (om de ejaculatiefrequentie met de leeftijd te verminderen).

Een aantal aanbevelingen als je op dit moment merkt dat je te vaak ejaculeert
Creëer en investeer in gezonde outlets. Naarmate je seksuele en creatieve energie weer begint op te bouwen, zal ook de drang om te ejaculeren toenemen. Als die momenten komen, gebruik die energie dan en druk ze op een andere manier uit – hardlopen, push-ups, zwemmen, fitness of een andere vorm van sporten. Je kunt ook een vorm van creativiteit beoefenen, bijvoorbeeld een muziekinstrument oppakken, schilderen, of het zoeken van iets anders productiefs of zingevends. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, een goed gesprek met vrienden of andere vormen van verbinding met mensen om je heen.

Wanneer je de overvloed van energie op een heilzame manier gebruikt en toepast op verschillende vlakken in je leven, in plaats van deze te verspillen aan ejaculatie, zul je je leven en levenshouding zien veranderen.

Onthoud dat je onderweg wat weerstand kunt tegenkomen. Het is veel moeilijker om een ejaculatie-gewoonte te beteugelen dan mensen denken. Je kunt worden geconfronteerd met de macht der gewoonte.

Als je mededogen hebt met jezelf en prioriteit geeft aan een gepassioneerde toewijding om je beste zelf te ontsluiten, zul je erin slagen deze gewoonte te veranderen en je leven te transformeren.

 

Deel dit blogbericht:
Lotus achtergrond

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur telefonisch bereikbaar via 06-43676693.