Voortijdige ejaculatie – wat kan er aan gedaan worden?

Van premature ejaculatie (vanaf hier PE) is sprake wanneer een man sneller ejaculeert dan hij of zijn partner zou willen, wat vaak leidt tot gevoelens van ontevredenheid en schaamte. PE kan op elk moment in het leven van een man ontstaan en kan vaker voorkomen dan men aanneemt.

Eventuele oorzaken van PE
De oorzaken van PE kunnen fysiek, psychologisch en/of een combinatie van beide zijn.

Fysieke oorzaken
Er wordt gedacht dat een laag testosteron niveau en de neurotransmitter serotonine en andere hormonale disbalans mogelijke oorzaken kunnen zijn of bijdragen aan PE. Het nemen van bepaalde medicatie kan helpen deze fysieke disbalans in het lichaam te corrigeren en eventueel te verhelpen. Als u vermoedt dat er sprake van PE kan zijn, kunt u hierover uw huisarts consulteren of een verwijzing vragen naar een hierin gespecialiseerde mannenkliniek.

Psychische oorzaken
Deze kunnen lopen sterk uiteen lopen, zoals een twijfels over het eigen lichaamsbeeld of prestatiedrang, vroegere negatieve seksuele ervaringen (zoals seksueel misbruik) en problemen binnen een bestaande relatie (al dan niet gerelateerd aan voorgaande negatieve seksuele ervaringen). Negatieve culturele conditioneringen en overtuigingen rond seksualiteit kunnen ook leiden tot schaamte- en schuldgevoelens rond seksualiteit. Deze kunnen zeer beperkend zijn voor de eigen beleving van seksualiteit en het ervaren van plezier daaraan, het gaan kan leiden tot PE.

Erectiestoornissen
(Vanaf hier aangeduid als ES) kunnen soms ook een bijdragende factor zijn, omdat mannen die het moeilijk vinden om een erectie te krijgen of te behouden soms ook PE ontwikkelen. Omdat ES ook fysieke of psychologische oorzaken kan hebben, is het een goed idee om deze ook te adresseren.

Tantrische healingsessies
Tantrische healingsessies kunnen bijdragen aan het adresseren van PE .door eventuele onderliggende psychologische oorzaken te onderzoeken. Het leren en beoefenen van specifieke technieken die de voortijdige ejaculatie kunnen helpen vertragen en eventuele erectieproblemen zouden kunnen verhelpen.

Ontspanning
Een eenvoudige manier om te helpen bij PE is door te vertragen en meer tijd te nemen om het lichaam te ontspannen. Diepere ademhaling kan helpen om de vroegtijdige ejaculatie uit te stellen. Ontspanning en diepe ademhaling kunnen er ook toe bijdragen het lichaam zich opent voor meer genot, waardoor het makkelijker wordt voor de seksuele energie zich te verspreiden naar andere delen van het lichaam. Door deze techniek op de juiste manier toe te passen zal de spanning en drang om te ejaculeren vaak aanzienlijk verminderen.

De meeste mannen hebben er een gewoonte van gemaakt om snel en doelgericht te masturberen. Tijdens de authentieke tantramassage inclusief lingammassage kunnen mannen nieuwe technieken leren, evenals manieren om te vertragen en meer tijd te nemen en te gunnen voor zelfliefde en hierin meer plezier te ervaren. Dit kan zowel leiden tot een rijkere en meer vervullende ervaring van zelfliefde. Dit kan ertoe bijdragen dat je meer ontspannen bent waardoor je energetisch langer in verbinding kan zijn en blijven wanneer je intiem bent met je partner.

Deel dit blogbericht:
Lotus achtergrond

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur telefonisch bereikbaar via 06-43676693.