Trauma genezing door tantra (deel 3)

Tantrische healingsessies brengen heelheid in het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. De bedoeling is om diepe healing te integreren bij een cliënt die uitgedaagd of getraumatiseerd is en daarom liefde, acceptatie, aandacht en erkenning nodig heeft.

Met consent van de cliënt worden technieken en rituelen zoals aanraking, ademhaling, geluid en beweging gebruikt om hen te helpen hun lichaam dieper te voelen. Ze zullen gevoelens ervaren, soms ongemakkelijk, zoals emotionele pijn, verdriet, verdriet, woede, woede of angst die het gevolg zijn van geblokkeerde emoties die niet volledig zijn gevoeld en uit hun lichaam zijn losgelaten.

Tools, technieken en rituelen die bij tantrische healingsessies worden gebruikt om trauma los te laten:

Veiligheid en vertrouwen
Je veilig voelen is de sleutel tot tantrische genezing. Het proces van een tantrische healingsessie is om het lichaam weer een veilige plek te maken. Pas als de cliënt zich veilig voelt en kan ontspannen, vindt er genezing plaats. Het is dus belangrijk om een therapeut te kiezen die veilig voelt om mee te werken, op basis van onderling vertrouwen.

Voorkom hertraumatisering
Een sessie kan als hertraumatiserend worden beschouwd als herinneringen aan een traumatische gebeurtenis uit het verleden worden opgeroepen op een manier die voortdurend angst en hulpeloosheid doet escaleren in plaats van nieuwe inzichten over veiligheid te bevorderen.

Consent, grenzen en ethische code
Het is belangrijk om met consent te werken. Consent is toestemming en overeenstemming. Als we krijgen waar we om hebben gevraagd, niet meer en niet minder, beginnen we ons veilig te voelen. En genezing vindt plaats als we ons veilig voelen.

Grenzen leren stellen is onderdeel van het genezingsproces. De meest efficiënte manier om de intimiteit en gezonde seksualiteit te herstellen bij iemand wiens grenzen tijdens zijn jeugd of later in zijn leven niet werden gerespecteerd, is door middel van tantrische genezing.

Adem
Ademen verdrijft emotionele pijn. Diep ademhalen stimuleert de nervus vagus, wat de geest kalmeert. Het verhoogt de zuurstof- en energiestroom in het lichaam, helpt op milde wijze bij het loslaten van gifstoffen, negatieve gedachten, innerlijke spanning en stress, onderdrukte wonden, pijnlijke emoties en gevangen trauma in je.

Geluiden
Geluiden verspreiden fysieke pijn. Geluiden activeren de keel, omdat tijdens het trauma de meeste mensen verstijven en tot zwijgen zijn gebracht. Tijdens de sessie wordt de cliënt waar nodig aangemoedigd om bij het uitademen geluiden te maken om verbinding te maken met de ademhaling.

Voel het om het te genezen
Een van de gemakkelijkste manieren om spierspanning los te laten, is door emoties actief te voelen en los te laten wanneer ze zich voordoen. De genezing zit in het voelen, niet in het onderdrukken, ontkennen, ontsnappen en verdoven. Tijdens de sessie wordt de cliënt begeleid en geholpen om te helpen voelen en uiten zonder dat men overweldigd raakt en overspoeld wordt, zodat de draagkracht wordt vergroot door middel van zelfregulatie.

Schudden
Wanneer een lichaam in shock bevriest, raakt alle krachtige energie die klaar was om te vechten of te vluchten vast in het lichaam. Een dier schudt dit van zich af zodra het gevaar geweken is, maar de mens is dit natuurlijke instinct kwijt om de overtollige energie af te schudden nadat het gevaar geweken is. We hebben de neiging dit effect te blokkeren en zo trauma in het lichaam te creëren. Trillen en trillen bevrijden het lichaam van spanning, samentrekkingen en blokkades, waardoor zowel bloed als seksuele energie vrijelijk kunnen stromen.

Beweging
Omdat trauma de persoon immobiliseert en hem/haar bevriest in een staat van opwinding en angst, herstelt beweging daarentegen de mobiliteit. Beweging vergroot het zelfbewustzijn, het vermogen om zich te concentreren op het huidige moment en om zich vanuit het lichaam te uiten. Beweging is een goede fysieke ontspanning, dus blijf in beweging.

Wordt vervolgd

Deel dit blogbericht:
Lotus achtergrond

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur bereikbaar via WhatsApp nr. +31 6 8561 6197 en via telefooon nr. +31 6 4367 6693.