Trauma genezing door tantra (deel 2)

Hoe kunnen we trauma genezen?
Stephen Porges, auteur van de polyvagaaltheorie, brengt wetenschappelijk bewijs dat de symptomen van trauma biologisch vastgesteld zijn. De Polyvagaaltheorie is een nieuw begrip van hoe ons zenuwstelsel werkt en verklaart traumareacties en de essentie van sociaal gedrag. Hij stelt dat er 3 takken van het autonome zenuwstelsel zijn:

  1. Parasympathisch – bevriezen/dissociatie
  2. Sympathiek – Vechten/vluchten
  3. Sociale betrokkenheid – Verbinding, compassie, gevoel, zelfverzachting, liefde

Deze kennis helpt ons te begrijpen hoe traumasymptomen zich manifesteren en hoe we deze kunnen helpen genezen.

Vanwege het feit dat ons lichaam de traumatische ervaring letterlijk probeert buiten te sluiten, wordt het normale vermogen om zowel externe als interne sensaties te voelen beperkt of uitgeschakeld. Het opnieuw activeren van het vermogen om sensaties te voelen is de sleutel tot het genezen van trauma.

Onopgelost trauma zoekt uiting via rusteloze benen, hoofdpijn, rugpijn, opeengeklemde kaken, flashbacks, nare dromen, angstige gedachten en talloze andere uitlaatkleppen. Het gebruik van op trauma gebaseerde therapie zoals tantra, waarbij lichaam en geest worden geoefend, ondersteunt het genezingsproces. Genezing ontstaat wanneer de cliënt zich gesterkt voelt om de beschermende pantsers veilig los te laten, omdat het gevoel van gevaar, dat lang nadat het trauma is gestopt, eindelijk kan worden gevoeld en losgelaten.

Om trauma te genezen en terug te keren naar sociale betrokkenheid, moeten we ons gevoel van veiligheid, vertrouwen en de beschermingslagen die we hebben geplaatst herstellen, de bevroren gevoelens ontdooien en onze losgekoppelde delen integreren. Het goede nieuws is dat traumagenezing niet altijd een lang en pijnlijk proces hoeft te zijn. Het vereist niet altijd urenlange gesprekstherapie, medicatie of het opnieuw beleven van de traumatische herinneringen.

Omdat trauma leidt tot een ontkoppeling met het fysieke lichaam, is het belangrijk om praktijken over te nemen die de persoon weer met het lichaam kunnen verbinden. Tantra is een belichaamde praktijk.

Hoe kan een tantrische healingsessie een trauma genezen?
Tantra is een spiritueel pad dat iemand van denken naar voelen kan brengen, van vastzitten naar vrijheid en van contractie naar expansie. Een tantrische healingsessie biedt een manier om schaamte en schuldgevoelens rond seksualiteit op te lossen en het lichaam en zijn natuurlijke manieren om plezier en vreugde te voelen te omarmen. Het is een manier om meer zelfliefde en een groter gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen, en biedt technieken om allerlei soorten seksuele disfunctie en trauma te genezen.

Na een traumatische ervaring vinden er veranderingen plaats op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Dit is zo belangrijk om op holistisch niveau te genezen.

  • Fysiek – Trauma raakt gevangen in het fysieke lichaam. Tantra helpt door veilige aanraking, schudden, lichaamsmassage, lingam- en prostaatmassage voor mannen en yoni-massage voor vrouwen, drukpunten en de-armouring
  • Emotioneel – Trauma zorgt ervoor dat iemand overweldigd wordt – angst, schuldgevoel, schaamte, woede, verdriet. Tantra helpt door emotionele ontlading
  • Mentaal – Trauma beïnvloedt de hersenen. We nemen beperkende overtuigingen aan die ons veilig houden. Tantra helpt bij het opnieuw bedraden van de hersenen en het aannemen van krachtige overtuigingen
  • Spiritueel – Een getraumatiseerd persoon voelt zich gefragmenteerd, losgekoppeld en incompleet. Tantra brengt liefde, heelheid en verbinding.

Wordt vervolgd

Deel dit blogbericht:
Lotus achtergrond

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur bereikbaar via WhatsApp nr. +31 6 8561 6197 en via telefooon nr. +31 6 4367 6693.