Tantra nu en neo-tantra

Indian lovers (tantric)

Neo-tantra is een tantra voor mensen van onze tijd en onze cultuur, een aanpassing aan onze westerse wereld. De oorspronkelijke gedachte, de essentie, is echter bewaard gebleven.

De oude leer van tantra werd ongeveer 40 jaar geleden door Osho gecombineerd met moderne vormen van westers groepswerk, zelfbewustzijn en therapie. De meeste westerse Tantra-scholen voeren terug op hem. Hij en zijn studenten hebben vorm gegeven aan wat we tegenwoordig begrijpen als tantra en noemen het neo-tantra. Margot Anand heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het populair maken van tantra in de westerse wereld van vandaag in de vorm van neo-tantra.

  • Bewuste waarneming door onze omgeving te voelen en op te merken, de mensen die ons omringen, de mensen die dicht bij ons staan.
  • Bewuste perceptie en acceptatie van het Zelf, het lichaam en intieme gebieden, de gevoelens, de emoties – zoals het is.
  • De activering van de eigen energieën (bronnen) door meditatie op geestelijk niveau en yoga en lichaamsgerichte meditaties.

Seksualiteit en lichaam worden erkend als bron van levensvreugde, extase en geluk. De verbinding met jezelf leidt tot groeiende zelfkennis en zelfliefde. Dit bevordert een intensivering van de levenshouding, genezing en verrijking van het seksuele leven en -ervaring, emotionele rijping en relatie, het vermogen om lief te hebben en levensvreugde. Het bevordert het ervaren van het eigen potentieel en deze potentiële krachten te integreren in het dagelijks leven.

Helaas wordt tantra tegenwoordig vaak gelijkgesteld met of gereduceerd tot geslachtsgemeenschap en seks, in plaats van een levenswijze (spiritueel pad naar bewustzijn, transformatie en heling).

Tantra is de weg naar vereniging

…van het vrouwelijke en het mannelijke principe. De goden Shiva en Shakti weerspiegelen de twee aspecten van het goddelijke mannelijke en het goddelijke vrouwelijke. Iedereen, man of vrouw, heeft beide delen in zich. We verlangen ernaar om beide delen te verenigen en zo de genezing van de oerwonden perfect te laten verlopen. De vereniging van vrouwelijke en mannelijke energie, van aarde en kosmos, van mens en goddelijk, is gebaseerd op het idee van de hereniging van alle energieën als geheel.

De seksuele Kundalini-energie in tantra

… Is een zeer sterke, krachtige, activerende en tegelijkertijd helende energie. Het kan veel dingen veroorzaken, dingen onthullen die zijn onderdrukt en die nu kunnen worden opgelost en genezen. Het kan andere energieën in ons raken en doen ontwaken, ons opladen en ons sterk maken. Het kan je ook helpen om jezelf bewust te voelen, waar te nemen, te leren kennen en ervaren.De seksuele Kundalini-energie kan worden opgewekt door verschillende rituelen, door aanraking en massage, door meditaties (bijvoorbeeld Kundalini-meditatie), door yoga, door ademhalingsoefeningen en door zelfliefde-rituelen.In de hedendaagse westerse cultuur is kennis van de transformerende kracht en het genezingspotentieel van onze seksualiteit verloren gegaan. Door seksualiteit, seksuele Kundalini-energie, op te nemen als de sterkste energie die we hebben, kan Tantra je helpen om tot jezelf te komen, je eigen spiritualiteit te ontdekken, een natuurlijke manier te bereiken om met je eigen intimiteit om te gaan en een bewuste en bevrijde seksualiteit te kunnen leven.

Deel dit blogbericht:
Lotus achtergrond

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur telefonisch bereikbaar via 06-43676693.