Tantra massage raakt lichaam, hart en ziel

Water Lily

De tantra massage is ontwikkeld vanuit een verlangen naar een versmelting van lichaam, geest en ziel. Het is een liefdevolle, erende, ontspannende, tedere, meditatieve maar ook een stimulerende, genotvolle en helende massage. Het is vrij van schaamte en verwachtingsdruk. Het brengt je in een staat van diepe ontspanning en helpt je los te laten. De aanrakingen in de tantra massage komen vanuit het hart, vol liefde en opmerkzaamheid. Handen die niets willen, handen die niets nodig hebben.

De tantra massage is een algehele lichaamsmassage …

… waarbij het hele lichaam, inclusief de geslachtsdelen, wordt gemasseerd.

In de westerse cultuur rust op de geslachtsorganen vaak een schaamtevol taboe en worden ze niet erkend en geëerd in hun volle schoonheid en betekenis. Het aannemen en erkennen van het lichaam en vooral van het intieme gebied kan helpen om spanningen los te laten en levensenergie weer in beweging brengen.

Bij de tantrische massage wordt de seksuele levensenergie, die volgens de tantrische leer in het wortelchakra zit, d.w.z. in het bekkengebied, weer verbonden met je hartsenergie.

Het bijzondere van een tantra massage

Naast de taoïstische massage is de tantra massage de enige massage die de persoon als geheel aanraakt. Het lichaam wordt beschouwd als een tempel van de ziel en alle daarbij behorende onderdelen en functies worden geëerd. Het intieme gebied, de zogenaamde gebruikelijke taboezones voor massages, zijn bij een tantra massage inbegrepen. Dat typeert het verschil tussen een “gewone” massage en een tantra massage.

Een tantra massage brengt je weer in contact met je eigen lichaam …

… met je gevoelens en sensaties. Het biedt je de mogelijkheid om dieper in contact te komen met jezelf en je eigen vitaliteit. Ervaar je eigen lichaam in al zijn heelheid, met al zijn intensiteit en het plezier dat het je kan geven. De aanrakingen van de tantra massage kunnen helpen oude verwondingen – traumata – te helen of te verzachten.De tantra massage laat je levensenergie/kundalini-energie weer stromen. De levensenergie/kundalini-energie geldt als de sterkste energie van de mens. Deze energie belichaamt de seksuele levensenergie die door ons hele lichaam stroomt. Werken met seksuele levensenergie brengt ons in contact met diepe emotionele bewegingen.

Vooral emoties die uit de buik- en bekkengebieden komen, wekken bij ons vaak angsten op. We vinden ze soms bedreigend omdat ze ons in contact brengen met herinneringen uit de vroege kindertijd waarin dit gebied vooral wordt geassocieerd met schuld en schaamte. Als we het aangaan ​​om de onderdrukte en afgescheiden impulsen en gevoelens in het buik- en bekkengebied toe te staan, hervinden ons vermogen om onze fysieke en emotionele gevoeligheid te ervaren. Een diepe intensiteit die door ons hele lichaam stroomt.

Een tantrische massage kan de aanzet zijn tot ingrijpende veranderingen. Het leidt tot vaak onbekende innerlijke ruimtes van intens geluk en extase, het wekt je liefde voor het leven op en maakt je ontvankelijker voor al dat het leven je geeft.

Deel dit blogbericht:
Lotus achtergrond

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur bereikbaar via WhatsApp nr. +31 6 8561 6197 en via telefooon nr. +31 6 4367 6693.