Tantra en seksualiteit

Hands holding Lotus

Seksualiteit, ongeacht de vorm of constellatie, en sensualiteit zijn een essentieel aspect in Tantra. Seksualiteit betekent niet het intieme contact van twee mensen of hun associatie. In tantra is omgaan met seksualiteit natuurlijk en informeel. Seksuele gevoelens en emoties kunnen worden ervaren en beleefd.

Als we ons lichaam voelen en opmerken, kunnen we dat beter leren kennen, accepteren en ervan houden zoals het is. Dit geeft ons een betere toegang tot onze eigen seksualiteit. Hoe meer zintuigen worden aangesproken, hoe intenser de perceptie en het holistische gevoel.
Voor jezelf uitzoeken wat goed voor je is, welke aanrakingen prettig zijn, wat je leuk vindt en wat je wilt, wat je nodig hebt en ook vraagt, zijn cruciaal voor een goede en vervulde seksualiteit.

Openheid, eerlijkheid en authenticiteit zijn essentieel.

Tantra en eigenliefde

Zelfliefde betekent op deze manier jezelf (bewust) aanvaarden en liefhebben, met alles wat er is en alles wat jou definieert. Het betekent ook zijn verlangen om wensen, behoeften waar te nemen, ze te herkennen, ze te vervullen en verantwoordelijkheid voor zichzelf te nemen. Je herkent je grenzen in zelfliefde, zegt bewust ja of nee. Zodat je authentiek, gemakkelijk en zorgeloos door het leven kunt gaan, vooruit kunt kijken, het verleden los kunt laten, bewust kunt leven en van het leven kunt genieten. Het pad daarheen leidt langs de bewuste perceptie en de aanvaarding van het Zelf. Door zich te open zichzelf te aanvaarden en zichzelf lief te hebben.

Het is niet mogelijk om van anderen te houden zonder jezelf lief te hebben.

Hoe en wanneer is de tantra-massage ontstaan?

De tantra massage in zijn huidige vorm is afkomstig van de neo-tantra scholen. Het is oorspronkelijk gebaseerd op de invloeden van de theoloog en seksuoloog Dr. Joseph Kramer. Hij creëerde een spiritueel, energetisch lichaamswerk dat gebaseerd is op tantrisch-taoïstische principes en voornamelijk gericht is op ademhalings- en massagewerk. Hij ontwikkelde de lingam-massage als een belangrijk onderdeel van zijn massagewerk waarbij de seksuele Kundaline-energie vanuit het bekken door het hele lichaam wordt geleid door middel van ademhaling en aanrakingen.
De Yoni massage werd later ontwikkeld in samenwerking met seksuologe Annie Sprinkle.

Wilhelm Reich, de grondlegger van de lichaamstherapie en Alexander Lowen, de grondlegger van de bio-energetica, hebben ook de ontwikkeling van de tantra-massage beïnvloed.

De tantra massage is sindsdien continu doorontwikkeld, waarin Margot Anand en de afgelopen jaren Michaela Riedl een grote rol hebben gespeeld. De Tantra-massage werd verder doorontwikkeld door verschillende massagetechnieken te combineren met lichaamswerk, bio-energetica en tantrische elementen.

Deel dit blogbericht:
Lotus achtergrond

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur telefonisch bereikbaar via 06-43676693.