Lotus achtergrond
The diamond in the lotus

Stilteretraite

3/7 dagen zitten in stilte; wij nodigen jullie uit om samen in stilte te Zijn ..

Water Lily

Wij zijn toegewijd aan de oudste vorm van meditatie; zitten in stilte. Deze eenvoudige vorm heeft een eeuwenoude traditie. We staan onszelf toe om te gaan zitten, niets te doen en gewoon waar te nemen. We laten onszelf en de wereld voor wat ze zijn, zonder in te grijpen of te handelen.

Candles

Be a light unto yourself – be a light in this world

Dat klinkt erg eenvoudig, maar toch bemerken we vaak dat we in de stilte worden geconfronteerd met de oncontroleerbaarheid van het leven, de grilligheid en veranderlijkheid van het hetgeen zich ontvouwt. De geest roept vragen op en we kunnen zien hoezeer we verstrikt zijn in onze vaste patronen en gewoontes, en de daarmee gepaard gaande spanningen.

We laten ons dragen en steunen door de verbindende en voedende kwaliteit van de stilte en we zullen ontdekken dat de retraite een krachtig proces is dat ons in staat stelt om afstand te nemen van onze gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Ons bewustzijn groeit – we vinden een weg naar de ware vrijheid en krijgen de mogelijkheid ons weer te centreren en te ontspannen in ons oorspronkelijke wezen.

Desgewenst bestaat de mogelijkheid tot tussentijdse interviews ter ondersteuning van dit proces. Het is een fundamentele ervaring voor iedereen die al op het pad van meditatie is en meditaties wil gaan leiden.

Tijdens deze dagen volgen we een heel eenvoudige structuur. Tussen de “sittings” door wordt het lichaam de gelegenheid geboden zich te ontladen en te reguleren door middel van zachte, langzame bewegingen, die voortkomen uit een innerlijke stroom.

Tijdens deze retraite onderhouden we het nobele zwijgen. We ondersteunen elkaar bij de beoefening en bouwen zo samen aan het huis van stilte en verdieping.

Nadere informatie over data, locatie en prijs volgen zodra deze gegevens bekend zijn.

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur telefonisch bereikbaar via 06-43676693.