Lotus achtergrond
The diamond in the lotus

Somatic Experiencing®

Ga met mij de diepte in door middel van begeleidende gesprekken, eventuele inquiry technieken en/of meditaties. Je kunt hierdoor meer inzicht en verheldering verkrijgen over hetgeen je tegenhoudt/ beperkt om in vrijheid te zijn.

Water Lily

Hoe werkt Somatic Experiencing®

Somatic Experiencing® (SE) is een krachtig hulpmiddel voor de preventie en genezing van trauma. Heling van trauma is een natuurlijk proces dat kan worden geïnitieerd door een innerlijk bewustzijn van het lichaam.

Tiger

De tijger ontwaakt

Jaren van psychotherapeutische behandelingen, herhaalde reactivering van herinneringen of het wissen daarvan uit het onbewuste is hierbij allemaal niet nodig. Door gebruik te maken van onze eigen hulpbronnen, door aarding en de bewustwording van lichamelijke gewaarwordingen, gevoelens, gedachten of beelden komen we weer af van het trauma.

Somatic Experiencing® richt zich specifiek op het op een veilige manier laten vrijkomen van deze opgehoopte energie in het lichaam. Zo worden post-traumatische aandoeningen overwonnen en de in trauma gebonden levensenergieën bevrijd. Hierdoor kan de eigen levenskracht weer worden ervaren. Het eigen leven wint aan vertrouwen, lichtheid en stabiliteit. Er wordt weer innerlijke veiligheid verworven. De toegang tot de eigen hulpbronnen wordt weer mogelijk en krijgt vaste voet.

Zelfregulering ervaren

SE helpt om de organische vereiste capaciteit voor zelfregulering te ontwikkelen. De waarneming van lichamelijke sensaties wordt gebruikt om mensen te helpen hun traumatische ervaringen onder ogen te zien en om ze te helen. Dit leidt tot een zogenaamde “heronderhandeling” van de ervaring, zonder de noodzaak van catharsis. Een re-traumatisering door herhaling van de ervaring wordt voorkomen.

Ook wanneer zich symptomen van trauma aandienen, hoeft de cliënt zichzelf niet aan de inhoud van het trauma te herinneren om met deze methode te werken.

Tarieven

  • Somatic Experiencing® € 100

    Healing sessie +/- 1 tot 1½ uur

* Alle tarieven zijn inclusief BTW.

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur bereikbaar via WhatsApp nr. +31 6 8561 6197 en via telefooon nr. +31 6 4367 6693.