Lotus achtergrond
The diamond in the lotus

Integrale Somatische Psychotherapie (ISP)

Door middel van ISP worden de verschillende elementen van het subtiele lichaam tussen de verschillende energiecentra beter begrepen, waardoor deze elementen effectief kunnen worden ingezet voor de heling.

Water Lily

Volgens dr. Raja Selvam

Door te werken met ISP worden de volgende menselijke facetten vastgelegd en geheeld:

  • het fysieke lichaam, inclusief het zenuwstelsel en de andere fenomenen van het fysiologische lichaam
  • het subtiele lichaam (energetische fenomenen) of
  • het absolute lichaam (menselijk bewustzijn – onze perceptie – ons bewustzijn).

De menselijke ervaringen, die bestaan uit ons denken, voelen, verbeelden, onthouden, handelen, etc. zijn gebaseerd op deze lichamen en de interactie daarvan met elkaar.

ISP helpt ons meer inzicht te verkrijgen:

  • in hoeverre het samenspel van het fysieke-, het fijne- en het absolute lichaam het uitgangspunt is voor al onze ervaringen;
  • hoe de regulering van deze drie niveaus voortkomt wanneer we moeilijkheden ervaren en daardoor levenslange processen tot stilstand komen;
  • wat er moet worden gedaan om meer openheid, toegankelijkheid, regulering en evenwicht ten opzichte van deze drie niveaus te scheppen en hun relaties onderling te verbeteren.

Bij ISP ligt de focus op het spierstelsel (aangestuurd door het somatische zenuwstelsel), de inwendige organen (aangestuurd door het autonome zenuwstelsel) en het centrale zenuwstelsel.

Zelfregulering door de inzet van ISP is zeer effectief als ondersteuning op alle gebieden van het lichaam door beter inzicht te krijgen in de relatie tussen de lichamen (het absolute-, het fysieke en het subtiele lichaam).

Door middel van ISP worden de verschillende elementen van het subtiele lichaam (ether, lucht, vuur, water en aarde) tussen de verschillende  energiecentra (chakra’s).ook beter begrepen, waardoor deze elementen effectief kunnen worden ingezet voor de heling.

Dr. Raja Selvam heeft uitstekend begrepen hoe elementen uit Oosterse en Westelijke psychologie kunnen worden gecombineerd.

Tarieven

* Alle tarieven zijn inclusief BTW.

Wil je een sessie boeken?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een sessie boeken of wil je eerst nog wat meer informatie? Ik ben dagelijks vanaf 9:00 uur telefonisch bereikbaar via 06-43676693.